„Az Anatómiai Intézet versenyképes tudást nyújt” - podcast Varga Medárddal

2024. január 24.

„Anatómiából a siker kulcsa a rendszeres és odaadó tanulás. Remek nyelvi puzzle ez, amin keresztül összeáll a szigorlatra a fejünkben a tantárgy. A másodév végére olyan mértékben szervül az anatómia tudása, hogy már észre sem vesszük, ismeretanyagát mely kérdések megválaszolásához használjuk”- nyilatkozza a podcastban Varga Medárd, a pécsi orvoskar harmadéves hallgatója, aki angol programos társával, a dél-koreai Woojae Junggal tavalya második helyet szerezte meg a Glasgow-i Egyetem és a European Federation for Experimental Morphology (EFEM) szervezésében rendezett, első nemzetközi anatómiaversenyen.

A kitűnő eredménnyel vizsgázó fiatalember korábban már elnyerte az Anatómiai Intézet Flerkó Béla-díját, jelenleg pedig demonstrátorként vesz részt az intézet oktatási tevékenységében - nem véletlen tehát, hogy remekül szerepelt az online versenyen is.

A neuro-anatómia szigorlat után nem bizonyult annyira nehéznek a verseny. A kihívást inkább az jelentette, hogy angolul zajlott a megmérettetés, de angol programos társam segített a kérdések értelmezésében” - mondta a versenyről Varga Medárd.

Hozzátette: a pécsi orvoskar Anatómiai Intézete az alapozó modulban versenyképes anatómiai, szövettani és embriológiai tudást nyújt, ami akkor is hasznosítható, ha valaki külföldi pályát választ magának.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy egyetemi évei alatt szeretne az anatómia tantárgy oktatójává válni és gyakorlatvezetői státuszt vállalni. Amint fogalmaz, szeretne emberekkel foglalkozni, ám azt még nem tudja, hogy betegekkel vagy hallgatókkal. Az is lehet, hogy mindkettővel, ám ez a következő évek tapasztalatain múlik.

Fotó: 

Verébi Dávid/PTE ÁOK