Dr. Jason Sparks: „Érdekelnek a technológia fejlődésével kapcsolatos kutatások is”

2024. február 13.

A PoteCross kurzusai szakspecifikusak. Engem az egészségügyi mérnökképzés érdekel, ezért felvettem a matematikát és a fizikát az alapozó tárgyak közül, továbbá az orvosi képalkotó diagnosztikát, az orvosi antropometriát, a mérnöki programozást, valamint a mesterséges intelligenciáról és a biomechanikai mérésekről szólókat is” - nyilatkozta a podcastban dr. Jason Sparks, aki azért tartja ezt a képzést fontosnak, mivel társaival HoloSapiens néven új vállalkozást építenek. Tavaly decemberben az induló vállalkozások világkupájának magyarországi selejtezőjében is bemutatkoztak vele, és rögtön a második helyezést érték el, melynek jutalmául a San Franciscó-i világbajnokságon versenyen kívül mutathatták be projektjüket.

Az üzleti közeg jóval rámenősebb, mint amilyet megszoktam, itt szükség van a törtető magatartásra, ami alapvetően távol áll tőlem. Abban a három percben, ami a rendelkezésünkre állt,mindenesetre igyekeztem meggyőzni a befektetőt, hogy támogassa a projektünket. Jó volt ezt is kipróbálni” - mesélte a világbajnokság kapcsán.

Mint mondta, nagyon érdekli, ami a technológia felgyorsult fejlődésével kapcsolatban zajlik jelenleg a világban, mert ez az orvosképzésre is komoly hatással lesz. Szeretne ilyen területen is kutatásokat folytatni.

Az Anatómiai Intézet egyetemi tanársegédjeként dr. Jason Sparks 8-9 gyakorlatot tart egy héten, illetve heti egyszer a bonckurzusban is oktat. Eredetileg földrajz-biológiatanár akart lenni, az oktatás mindig vonzotta. A podcastból kiderül, hogy PhD-tevékenysége kapcsán már csak egy cikket kell fogalmaznia, aztán következhet a dolgozatírás.

Az őszi és tavaszi középiskolai táborokban továbbra is jelen van óraadóként, ahogyan részt vállal a hazai és a nemzetközi toborzó munkából is. A beszélgetésben további terveiről is beszélt.

Fotó:

Verébi Dávid