Demonstrátori workshop

2018. április 25.

"Fit for Famulatur" címmel második alkalommal szerveztek workshopot német és magyar demonstrátor hallgatók április 22-én a MediSkillsLab-ben, a harmad-, negyed-, és ötödéves német és angol program hallgatói számára.

A workshop célja, hogy a hallgatók felfrissítsék és továbbfejlesszék gyakorlati készségeiket a klinikai szakmai gyakorlatokra. Rövid elméleti ismétlés után a különböző állomásokon lehetőség nyílt a betegkikérdezés, az EKG felhelyezés és a kiértékelés, a laboreredmények elemzése és értékelése mellett a vénás vérvétel, az injekció adás, az intubálás, az infúzió bekötés, valamint a reanimálás gyakorlására is. A vasárnapi workshopon hat órányi lelkes és felszabadult tanulásra, gyakorlásra és tapasztalatcserére volt lehetősége a 26 hallgatónak, amire a tervek szerint minden szemeszterben sor kerül majd.

A "Fit for Famulatur" workshopot szervező demonstrátor-team tagjai: Juliane Wagner, Dominik Hinterreiter, Jasper Nörenberger, Lisa Gerstner, Laura Fuchs, Benjamin Küßner (5. évf. német program), Marika Felber (2. évf. német program), Szijártó Balázs (5. évf.), Bollér Krisztián és Buda Ágnes (4. évf.).

Köszönet illeti a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrum, valamint a Szívgyógyászati Klinika orvosait a workshopra meghívott páciensek kiválasztásáért és a szakmai támogatásért,  továbbá dr. Ezer Erzsébet, dr. Szabó Dóra, dr. Tóth Orsolya, dr. Düh Adrienn és dr. Szántó Viktória doktornőket a személyes jelenlétükért és a munkájukért.

Külön köszönet jár a  Demonstrátor Diákkör (DDK) vezetőségének és a MediSkillsLab munkatársainak is az együttműködésért és a támogatásért.

Tovább a galériára

Oktatói Készségfejlesztő Workshop

Nagy érdeklődés mellett zajlott május 3-án az újabb Oktatói Készségfejlesztő Workshop, melynek témája "A demonstrátori rendszer működésének bemutatása, fejlesztésének lehetősége az ÁOK-on, különös tekintettel a gyakorlati oktatásra" volt. A workshopon Karunk számos vezető oktatója és demonstrátor hallgatója vett részt, akik betekintést nyerhettek azon intézetek munkájába, ahol a demonstrátor hallgatóknak fontos szerepe van a klinikai oktatásban.

A rendezvény házigazdái dr. Füzesi Zsuzsanna professzor asszony, az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék vezetője, Dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes, Dr. Tamás Andrea, a Demonstrátori Diákkör elnöke, és Dr. Koppán Ágnes, a Demonstrátori Diákkör vezetőségi tagja voltak.

Kimagasló Demonstrátori Diákköri munkája elismeréseként dr. Nyitrai Miklós professzor, tudományos dékánhelyettes kitüntetést adott át 17 hallgató számára.

A kitüntetett hallgatók

Bollér Krisztián, Buda Ágnes, Lydia Fielitz, Hetényi Roland, Dominik Hinterreiter, Lisa Marie Lesch, Mayer Flóra, Molnár Dorottya, Molnár Fanni, Rák Tibor, Schranz Dániel, Sparks Jason, Szapáry László Botond, Szijártó Balázs, Ujvári Balázs, Villmányi Gábor, és Juliane Wagner.

Szeretettel gratulálunk!

Tovább a galériára

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!