Dr. Büki András vehette át a Markusovszky Emlékplakettet

2018. május 2.

Dr. Büki András professzor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Idegsebészeti Klinikájának igazgatója vehette át április 26-án a Markusovszky Emlékplakettet Szombathelyen. Az elismerést a szombathelyi Markusovszky Kórház tudományos bizottsága ítéli oda az arra leginkább érdemes személynek minden évben.

A Markusovszky Lajos Emlékünnepélyen megkoszorúzták a kórház névadójának szobrát, valamint elismeréseket, kinevezéseket adtak át. 

A koponya- és agysérülések kutatója és specialistája az elismerés kapcsán elmondta: „Ez a teljes klinika oktató-, kutató- és gyógyító munkájának az elismerése. Egyúttal biztatást is jelent, hogy jó úton járunk a kutatásaink terén.”

A pécsi professzor az eseményen tartott tudományos előadásában a transzlációs kutatásokról és az agysérülések kezeléséről beszélt. Elmondta, hogy a transzlációs medicina egyfajta hidat alkot az alapkutatások és a klinikai alkalmazások között. Az előadó kitért a pécsi és a szombathelyi intézmény kiváló kapcsolatára, majd a kutatómunka szépségeiről és buktatóiról számolt be. Dr. Büki András szerint a mortalitás, azaz a halálozás csökkentését két módon érhetjük el: az ellátásszervezés és a specifikus kezelési eljárások fejlesztésével.

Forrás

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!