Megállapodás a felsőoktatási sport népszerűsítéséért

2018. május 22.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rektori Konferencia és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke a felsőoktatási sport fejlesztése, és az egyetemi egészségfejlesztés népszerűsítése érdekében. Az egyezség megkötésére a V4-es egyetemek Rektori Konferencia ülésén, a Corvinus Egyetemen került sor.

A Sportszövetség elnöke elmondta: a közös cél az, hogy 2020-ig legalább a felsőoktatási hallgatók ötven százaléka mozogjon életvitelszerűen hetente legalább 150 percet. Ez az Egészségügyi Világszervezet által előírt minimális mérték.

Az együttműködési megállapodás kitért arra, hogy az egyetemi versenysport szerves és fontos része a hazai sportéletnek. Az Universiadén, az egyetemi világbajnokságokon, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokon való, minél szélesebb körű és eredményesebb részvétel növeli a hallgatói sport elismertségét. Ehhez hozzájárul a felsőoktatásban tanuló olimpikonok, világszínvonalú versenysportolók mentorrendszere is.

A felek fontosnak tartják a felsőoktatási sportinfrastruktúra fejlesztését, és támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely ennek bővítésére, korszerűsítésére törekszik. Mindemellett támogatják a felsőoktatási intézményekben szervezett sportnapok megtartását is, ugyanis szeretnék meghonosítani az UNESCO által szeptember 20-ára kijelölt Egyetemi Sport Nemzetközi Napját (International Day of University Sports).

Forrás

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!