Új, nagyfrekvenciás ultrahang készülék a Gyermekgyógyászati Klinikán

2018. augusztus 8.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló egyetemfejlesztés nem pusztán beruházásokat és épületrekonstrukciókat jelent, hanem jelentős mennyiségű és minőségű eszközbeszerzést is, főként az orvostudomány és egészségügy területén. Ennek keretében érkezett egy nagyfrekvenciás ultrahang készülék a Pécsi Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára, ami innovatív támogatást nyújt a törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében.

Ismert tény, hogy a gyerekkori törések, bokaszalag sérülések rendkívül gyakoriak. A vizsgálati protokoll jelenleg fizikális vizsgálatból, illetve röntgenfelvétel készítéséből áll. Az új, jobb felbontású ultrahangos vizsgálattal a sérülések súlyossága sokkal precízebben megítélhető. Az eszköz további nagy előnye, hogy a mozgásszervi ultrahang segítségével az egyszerű helyretételt igénylő egyes törések esetén a röntgen, illetve a képerősítő készülékek használata jelentősen csökkenthető.

„Nemzetközi trendek jelzik, hogy robbanásszerűen terjedni fog a nagyfrekvenciás ultrahang készülék használata. Az új eszköz hatással lesz úgy a betegellátásra, mint a tudomány világára, hiszen a pontosabb adatok megismerése, a klinikai esetek részletesebb leírása és azok feldolgozása új kutatási eredmények elérését, publikálását teszik lehetővé” – mondta dr. Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Forrás

PTE

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!