Michelisz Norberték adománya a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának

2018. szeptember 14.

Michelisz Norbert, a M1RA csapat, a Vadász Bt. és a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány együttműködésében összegyűjtött adományokból vásárolt, speciális szívrendellenességeket kimutató szűrőberendezést adtak át a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának. A rendkívül hasznos gépet az intézményvezető és az ott dolgozó orvosok örömmel vették át, és mondtak köszönetet a nagylelkű sportolónak, valamint a donációban résztvevőknek.

A gyermekek körülbelül egy százaléka születik szívrendellenességgel, és vannak olyan betegségek, amelyeknek semmilyen tünete nem észlelhető, sem ultrahangon, sem később, a születés után. A berendezés szenzorok segítségével, akár két perc alatt képes kimutatni, hogy rendben van-e az újszülött szíve.

"Csapatomnak, nekem, és Vadász Péter, pécsi gokartpálya-tulajdonosnak egyaránt örömünkre szolgál, hogy ilyen jó ügy érdekében segíthettük a klinika munkáját" - nyilatkozta az átadáson Michelisz Norbert, túraautó-versenyző, aki csapatával az augusztus 11-ei közönségtalálkozón és gokartversenyen összegyűjtött bevételt ajánlották fel a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványnak.

"Nemrég született meg a második kislányom, pont ezen a klinikán, és ilyenkor a gyermekeket érintő kérdésekben, mi szülők, még érzékenyebbek vagyunk" - tette hozzá.

Forrás

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!