Friss felsőoktatási világrangsor - mind a négy orvosi egyetem felkerült a listára

2018. november 20.

Mind a négy magyar orvosi egyetem felkerült a Times Higher Education tematikus felsőoktatási világrangsorára. Az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító intézmények listájának élén az Oxford, a Harvard és a Cambridge áll, a magyar felsőoktatási intézmények közül pedig a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb eredményt. Képzéseiket a 301-400. helyre, a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem orvos- és egészségtudományi képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolták.

A THE rangsorát több szempont - az oktatási és kutatási eredményesség, az egyetemekhez köthető publikációk idézettsége, a külföldi oktatók és hallgatók száma, vagyis a "nemzetközi láthatóság" - alapján állították össze.

A rangsor élén az Oxford áll, de dobogós helyet szerzett a Harvard és a Cambridge is. A tíz legjobb közé került az Imperial College London, a Stanford, a Johns Hopkins, a Berkeley, a UCL, a Columbia és a melbourne-i egyetem.

A régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták,  az osztrák egyetemek közül a grazi orvosi egyetem is jó eredményt ért el, a 251-300. helyen, és az innsbrucki egyetem is a 301-400. helyen végzett. A szlovák egyetemek közül csak a pozsonyi Comenius került fel a listára (601+ kategória), a szlovéniai felsőoktatási intézmények közül a ljubljanai egyetemet a 401-500., a maribori egyetemet a 601+ kategóriába sorolták, míg Romániából két, Szerbiából pedig egy intézmény került fel a listára.

Forrás:

eduline.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!