Medic instruktor képzés pécsi tűzoltóknak

2018. november 23.

Az elmúlt napokban az újraélesztés mozzanatait gyakorolták a pécsi tűzoltók medic instruktor végzettségű kollégáik útmutatásai alapján.

A pécsi tűzoltóság állományában jelenleg négy fő medic instruktor végzettségű tűzoltó teljesít szolgálatot, ennek köszönhetően az idei év augusztusától a tematika részévé vált a tűzoltók elsősegélynyújtó ismereteinek ciklikus képzése.

A heti rendszerességgel végrehajtott oktatások során a tűzoltók elsajátítják azokat az ismereteket, amikkel a sérültek elsődleges ellátását és szakszerű mozgatását lesznek képesek végrehajtani.

A képzésekben segítséget nyújt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának Műveleti Medicina Tanszéke is, amely a tűzoltói medic képzés hazai elgondolását és alapjainak a kidolgozását végezte.

A pécsi tűzoltóság mellett jelenleg a komlói tűzoltóság rendelkezik medic instruktor végzettségű tűzoltóval, ezért a pécsi kirendeltség a jövő évben másik tűzoltóságán is megkezdi a tűzoltók időszakos elsősegélynyújtó ismereteinek oktatását.

Az oktatások szükségességét sajnos a mindennapok bizonyítják. Az év során több káresetnél alkalmazták a tűzoltók az elsősegélynyújtó, vagy újraélesztő készségüket.

Forrás:

pecsujsag.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!