Fejlődésneurológiai workshop az Orvosi Genetikai Intézetben

2018. november 29.

Bár a fejlődésneurológia az orvostudomány egy igen szűk szelete, ennek ellenére fontos, hogy az érdeklődő hallgatók korszerű, részletes információkhoz jussanak gyakorlatorientált, élmény alapú formában. Az Orvosi Genetikai Intézet ezzel a céllal, egyben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első fejlődésneurológiai workshopot november 24-én.

A 18 ötöd- és hatodéves hallgató munkáját az intézet négy munkatársa irányította azért, hogy minél inkább egyénre szabott legyen az oktatás. Az előzetes regisztráció alapján bejelentkezett hallgatók a nap első részében két rövid előadást hallhattak a fejlődésneurológia alapjairól, a vizsgálómódszerekről, az ellátott betegekről, majd néhány fős csoportokban, két turnusban lehetőségük volt különböző életkorú, különböző kórképekkel diagnosztizált, és ennek megfelelően különböző fejlődésneurológiai státuszú gyermeket is megvizsgálni, a szülőktől anamnézist felvenni, valamint az esetleges terápiás lehetőségekről tájékozódni. A hallgatóktól a nap végén nagyon pozitív visszajelzések érkeztek.

A szervezők köszönik a gyerekeknek és szüleiknek, hogy lehetővé tették ennek a workshopnak a megrendezését, a hallgatóknak pedig az értékes részvételt.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!