Futásukkal adományt gyűjtenek a pécsi sebészek

2019. március 26.

Nem mindennapi gyűjtésbe kezdett egy tizenhárom fős csapat a KK Sebészeti Klinikáján.

A sportkedvelő klinikai dolgozók - orvosok és szakdolgozók - májusban körbefutják a Balatont, melyet egy különleges adománygyűjtési akcióval kapcsolnak össze. Céljuk az, hogy az adományból az égési osztály számára vásárolnának egy különleges fürdőkádat. Ehhez közel félmillió forintot kell összegyűjteniük.

Három évvel ezelőtt találkoztak a PTE Klinikai Központ Sebészeti Klinika sportkedvelő dolgozói az Ultrabalaton futóversennyel. Dr. Bíró Zsanett, a klinika akkori sebész rezidense kapott az alkalmon, megkereste aktívan futó kollégáit, hogy csapatban nevezzenek az embert próbáló kihívásra. – A Running Suture csapat három éve alakult a Sebészeti Klinika dolgozóiból. Immár harmadik alkalommal tervezzük az Ultrabalatonon való részvételt, mely során 24 óra leforgása alatt futjuk körbe a „magyar tengert”. Az elmúlt években kizárólag a sportolás öröme vezérelt minket, idén fogalmazódott meg bennünk, hogy összekössük a kellemest a hasznossal és a futásunk apropóján adománygyűjtést szervezzünk a pécsi betegekért – meséli a doktornő.

Mint mondja, az PTE KK Sebészeti Klinika égéssebészeti osztályán egy 1990-es évek óta használt, már nem korszerű, mobil fürdőkád van, melynek cseréje, a hozzá tartozó speciális zuhanypanellal együtt közel félmillió forintba kerülne. A csapat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezt az összeget gyűjtse össze, de ha több lenne, akkor abból is eszközöket vásárolnának a klinikának. – A megálmodott összegen felül is volna helye a pénznek. Kisebb eszközöket vennénk belőle a Sebészeti Klinikának, mint például infúziós pumpát és olyan műszereket, melyek a mindennapos munkához jól jönnek. A cél az, hogy a súlyos égési sérülést szenvedett betegeinket minél jobb ellátásban részesíthessük – árulta el Bíró Zsanett.

A műtősnőkből, gyógytornászból, transzplantációs koordinátorból és sebészekből álló csapat tizenkét tagja és egy biciklis kísérő kolléga a klinikán és másutt az egyetemen szórólapokat helyeznek ki, emellett létrehoztak egy Facebook-csoportot, illetve cégeket is megkeresnek a jó ügy érdekében. – A Running Suture csapatban egyébként vannak olyanok, akik régóta edzenek, futnak, de olyanok is, akik emiatt kezdtek el rendszeresen mozogni. Jó látni, hogy több legyet ütünk egy csapásra – tette hozzá Bíró Zsanett.

A csapat facebook oldala: 

https://m.facebook.com/runningsuture/

forrás:

pecsma.hu / Kóger Sára,

fotó:

Running Suture

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!