Euromelanoma bőrrákmegelőző kampány - május 6-10.

2019. április 29.

A Magyar Dermatológiai Társulat Onkodermatológiai Szekciója - más európai országokhoz csatlakozva - idén is Országos Melanoma Hetet szervez május 6-a és 10-e között.

Az Euromelanoma az egyik legnagyobb nemzetközi betegségmegelőzési kampány. Célja a lakosság figyelmének felhívása a bőrrákra, valamint a korai felismerés jelentőségének hangsúlyozása.

A Magyar Dermatológiai Társulat 2007 óta vesz részt a kampányban, azóta több mint 30 ezer ingyenes anyajegyszűrés történt, több mint száz magyar bőrgyógyász önkéntes részvételével.

A bőrdaganatok - így a melanoma is - a legegyszerűbben felfedezhető, fájdalommentes vizsgálattal diagnosztizálható betegségek közé tartoznak. Helyes életmóddal megelőzhetőek, a korai felismerés esetén pedig jól gyógyíthatóak. A megelőzés legfontosabb részei: a szigorú fényvédelem, a bőr önvizsgálata, valamint a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés.

A Klinikai Központ Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikájának munkatársai idén is csatlakoznak a kampányhoz. Időpontot kérni a szűrővizsgálatra  - a kampány időszakán kívül is -  az általános rendelést személyesen felkeresve, vagy a 72/536-870-es telefonszámon lehet hétköznaponként reggel 8 órától 14 óra 30 percig.

A helyszín: Pécs, Akác u.1.

Regisztrációs lehetőség az Euromelanoma kampányra:

https://euromelanoma.hu/regisztracio/pecs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!