Sikeres jótékonysági futás Györök Zentéért

2019. április 30.

A PTE Sportiroda a Pécsi Tudományegyetem történetének legnagyobb jótékonysági futását rendezte április 24-én, a rajthoz állók a súlyos genetikai rendellenességgel született Györök Zente terápiáját támogatták. Több mint ezerháromszázan teljesítették a Rektori Hivatal és a Széchenyi tér közti, mintegy 1367 méteres távot a "Fuss Zentéért" elnevezésű jótékonysági rendezvényen, amin a város több sportegyesülete is képviseltette magát.

Györök Zente gerincvelői izomsorvadással született, ám a pécsi kisfiú nagy küzdő, és már beindult a mozgásfejlődése is, viszont a további javulásához rengeteg terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége, ennek elősegítésére gyűjtöttek a jótékony sportolók.

A futáson a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila is részt vett.

"Nagy öröm számomra látni azt az összefogást, ami a PTE Sportiroda és a PEAC munkájának és a lelkes futóknak köszönhető. A pécsiek mindig is nagyon összetartóak voltak, ez még jobban megmutatkozik akkor, amikor egy jó ügy érdekében kell összefogniuk. Pécs és a PTE polgárai ezúttal is megmutatták, hogy ugyan az időjárás nem kedvezett számukra, hiszen a futás előtt eleredt az eső, ám ez senki kedvét nem vette el a sportolástól és a segítségnyújtástól, közel 1500 ember segítette a pécsi kisfiú fejlődését" - fogalmazott a sportvezető.

Forrás: 

Pécsi Hírek

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!