Új kötet - "Klinikai szakpszichológia a gyakorlatban - Útirányok"

2019. június 19.

Egy újszerű szemlélettel rendelkező kötettel gazdagodott a magyar kiadású pszichológiai könyvek tárháza a közelmúltban, ami "Klinikai szakpszichológia a gyakorlatban - Útirányok" címmel jelent meg.

A tanulmánykötet szerzői a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakpszichológus szakképzésének 2017-ben végzett évfolyama: Hajduska-Dér Noémi, Janovics Ferenc, Kapitány Eszter, Kapitány-Fövény Máté, Koday Zsuzsanna, Koncz Zsuzsa, Krausz Csilla, Molnár Emese, Németh-Rácz Kata, Pintér Eszter, Tóth-Ádám Kinga, Vadász Piroska, Vagdalt Eszter, Varga S. Katalin, Varga Zsófia Katalin és Wiesenberg Katalin.

Dr. Hoyer Mária klinikai és addiktológiai szakpszichológus, egyetemi docens szerint ez a könyv azért különleges, mert hasonló címmel, 20-30 éve jelentek meg kötetek, amik keresztmetszeti képet adtak az akkori klinikai pszichológia helyzetéről, a legfontosabb szakmai kérdésekről. Ahogyan a társadalom, a társadalmi együttélés változik - úgy csoportszinten, mint a párkapcsolatokban, vagy az egyének életében -, úgy formálódik a pszichológia horizontja is. Az újonnan, egyetemet végzett szakemberek erre reagáltak.

Forrás:

Dunaújvárosi Hírlap

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!