PTE Hackathon - Innovatív megoldások globális problémákra

2019. augusztus 29.

Hackathon célja

A Hackathon egy egész napos szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol találkozhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel, érdekes feladatok megoldása vár rád, fejlesztheted a csapatmunka készségedet, villámkurzust kapsz arról, hogyan juthat el egy ötlet a megvalósulásig, egy problémára adott válasz a konkrét termék vagy szolgáltatásig. Ha jelentkezel a PTE Hackathonra a Medtech és Biotech témákban ötletelhetsz, konkrét javaslatokat dolgozhatsz ki. A kreativitásodnak semmi sem szabhat gátat, hiszen ez az a műfaj, ahol nem csupán egy megoldás születhet, sőt célunk, hogy megoldásaitok minél színesebbek legyenek, éppen ezért csapattársaid a PTE különböző karairól érkeznek, így a különböző tudományterületek, szemléletmódok, kompetenciák összekapcsolódnak.

Téma

MedTech: A "Medical Technologies"  rövidítése. Összefoglalóan azokat a technológiai megoldásokat - eszközöket, szoftvereket, szolgáltatásokat - értjük alatta, melyek segítségével fokozhatjuk az egészségügyi diagnosztika, az orvosi beavatkozások vagy különböző prevenciós tevékenységek hatékonyságát. Ennek köszönhetően pedig megnövelhetjük az emberek életminőségét/életkilátását.

BioTech: A "Biotechnology" rövidítése. Összefoglalóan azokat a tevékenységeket értjük alatta, melyek emberi beavatkozással módosítják a biológiai struktúrák, élőlények viselkedését és működését. Ennek célja, hogy az emberiség számára hasznos biológiai produktumokat (pl. gyógyszereket)  állítsunk elő. Ide tartozik pédául: bioinformatika (informatikai eszközöket és módszereket alkalmaz biológiai folyamatok megismerésére, modellezésére,befolyásolására), molekurális biotechnológia (génterápia, géntechnikák), sejt és szöveti biotechnológia (, sejt-, szövetkultúrák és szövetépítés), bioengineering is, de hétköznapi példa lehet a fajtanemesítés is.

Ki jelentkezhet?

Bármely PTE hallgató. Pécsi középiskolás diákok.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.

Részletes információ, jelentkezés

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!