Csuklós buszon a Mobilitási Hét fontos üzenetei

2019. szeptember 19.

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához, melynek célja, hogy a városokban, így Pécsett is felhívják a figyelmet a fenntartható közlekedési alternatívákra, mint a séta, a kerékpározás vagy a közösségi közlekedés. Szeptember 19-én karunk parkolójában egy, a közösségi közlekedés részét képező csuklós buszt festettek a hallgatók, az oktatók és a PTE gyakorló gimnáziumának a diákjai.

A pécsi egyetemisták körében igen népszerű a kerékpározás és a közösségi közlekedés kombinációja, így adott volt, hogy egy busz felületén jelenjenek meg a Mobilitási Hét kampányának fontos üzenetei. A körbefutó grafikán a várossal és egyetemmel azonosítható jellegzetességeket - mint az épített örökség, a kulturális sokszínűség, a tudomány és szellemi szabadság – egy, a föld színeiben pompázó inda öleli át, ami a természeti környezet szépségére, törékenységére, ugyanakkor éltető erejére, vitalitására hívja fel a figyelmet.

Tervezője dr. Vasváry-Nádor Norbert, a Műszaki és Informatikai Kar Ipari Termék- és Formatervező szakának vezetője, a kivitelezésben pedig a szak hallgatói segítették. A festett busszal szeptember 20-tól már lehet találkozni a városi közlekedésben.

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs, UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!