Nemzetközi poszterversenyen értek el első helyezést az Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézet munkatársai

2019. október 18.

Az Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézet öt munkatársa, Dávidovics Anna, Halász Renáta, dr. Hild Gabriella, dr. Németh Tímea és dr. Warta Vilmos nemzetközi orvosi- és egészségügyi szaknyelvi konferencián vett részt a European Association of Language Teachers for Healthcare (EALTHY) szervezésében a spanyolországi Castellon de la Plana Universitat Jaume I egyetemén októberben. A kollégák egy előadást és három poszter prezentációt tartottak a konferencián az alábbi kutatási területekről:

  • Csongor, Alexandra, Nemeth, Timea and Hild, Gabriella: Involving International Medical Teaching Assistant Students in Role Plays
  • Dávidovics, Anna & Németh, Timea: Intercultural Challenges of Teaching Medical Hungarian in a Multicultural Classroom
  • Halasz, Renata, Kranicz, Rita, Sebok, Judit and Hambuch, Aniko: Interdisciplinary Approaches in Teaching Language for Specific Purposes: Structural Patterns of History Taking in German Internal Medicine Textbooks and Guidelines
  • Németh, Timea, Csongor, Alexandra and Hild, Gabriella: Gamification in Medical English and Medical Hungarian Classes

A konferencia végén kiosztották a legjobb poszternek járó díjat, amit Dávidovics Anna és dr. Németh Tímea Intercultural Challenges of Teaching Medical Hungarian in a Multicultural Classroom című posztere nyerte el. A díj átadásakor kiemelték a poszter friss, modern, kreativitást sugárzó megjelenését, és méltatták az intézet többi poszterét is. A kollégák előadását nagy érdeklődés, szakmai diszkusszió követte.

2020 májusában az EALTHY tavaszi szimpóziuma az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet szervezésében Pécsett kerül megrendezésre. A jövő évi szimpózium célja a sikeres tapasztalatcsere folytatása és a környező országokból további egyetemek bevonása az együttműködésbe.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!