Házhoz ment az egészségügyi szűrőbusz Baranyában

2019. október 21.

„Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” címmel országos kampány indult a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élők egészségi állapotának javításáért. A program kiemelt célja, hogy az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáféréssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségeket minimalizálja, és a hátrányos helyzetű településeken élő lakosok egészségtudatosságát erősítse.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett program keretében Alsószentmárton, Téseny, Hirics és Kisszentmárton lakosai számos ingyenes szűrővizsgálaton – kardiovaszkuláris rizikószűrésen, gyermekszemészeti szűrésen, méhnyakszűrésen, általános állapotfelmérésen és életmód tanácsadáson – vehettek részt október 14-16. között.

Dr. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke a szűrés kapcsán elmondta: „A Pécsi Tudományegyetem elkötelezett abban, hogy a népegészségügyi szűrővizsgálatok sikeresen megvalósulhassanak, és ezért az egyetem munkatársai „helybe viszik” a szaktudásukat.”

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!