A Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének közreműködésével számos egészségprevenciós program valósult meg az elmúlt időszakban

2019. október 24.

  • Október közepén indult a katolikus Pécsi Egyházmegyer Referatúrája által szervezett egy hónapos elsősegély nyújtó kurzus, melynek keretében Buda Ágnes a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének elsősegélynyújtásért felelős koordinátora oktatja a fiatalokat.

Az eseményről készült összefoglaló megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

  • Október 18-án pénteken, az egyesület tagjai, karunk hallgatói már második alkalommal látogattak Budapestre. A budapesti Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI egységeiben az intézménybe járó enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek számára Egészségnapot szerveztek, amelynek keretében 1-8. osztályosoknak, összesen 105 gyereknek tartottak foglalkozásokat különböző témákban. Volt Teddy Maci Kórház foglalkozás, antimikrobiális prevenció, táplálkozási alapismeretek mind az alsó, mind a felső tagozatosoknak, illetve alsó tagozaton alapvető fogászati prevenciós órával, felső tagozaton pedig elsősegélynyújtási alapismeretekkel egészült ki a program.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők az alábbi linkre kattintva.

  • Október 20-án a Pécs Plázában szervezett Egészségnap keretében hallgatóink közreműködéésvel a város lakosai ingyenes egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vehettek részt.
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!