Karunkról hárman kaptak Pro Scientia Aranyérmet

2019. november 20.

Az orvos-és egészségtudományi területen idén az öt Pro Scientia díjas közül hárman karunkról vannak: Környei Bálint Soma – Radiológiai és Idegsebészeti Klinika, témavezetői: dr. Tóth Arnold és dr. Schwarcz Attila, Fülöp Barbara – Gyógyszertan, témavezetője: dr. Hunyady Ágnes, és Ujvári Balázs – Anatómiai Intézet, témavezetője: dr. Gaszner Balázs.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1988-ban elhatározta, hogy az egyetemisták és a főiskolások alkotókészségének kibontakoztatása, szaktudásának elmélyítése, a tehetség, az egyéni teljesítmények jobb megbecsülése és elismerése céljából Pro Scientia Aranyérem és Pro Arte Aranyérem, a tudományos diákköri tevékenységet folytató, középiskolás korban kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére pedig Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetést alapít.

Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az első odaítélést (1989) követően két évenként országosan 45 Pro Scientia Aranyérem mellett, 2003-tól egy Junior Pro Scientia Aranyérem, 2005-től pedig további két Pro Arte Aranyérem kerülhet kiosztásra. A Junior Pro Scientia Aranyérem akkor ítélhető oda, ha legalább 30 középiskolás diák mutat be pályamunkát az aktuális Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A kitüntetést megalapítása óta minden alkalommal az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adja át a kitüntetett fiataloknak, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Szeretettel gratulálunk, munkájukhoz további sikereket kívánunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!