A Pécsi Tudományegyetemen átadták az ország első marokkói konzulátusi irodáját

2019. december 5.

A Pécsi Tudományegyetemen, az Idegen Nyelvi Központ épületében december 4-én adták át az ország első marokkói konzulátusi irodáját, ami az egyetem marokkói diákjainak képviselete mellett a jövőben nagy szerepet játszhat a Magyarország és Marokkó között fennálló kapcsolatok erősítésében.

Az ünnepség kezdetén dr. Gábriel Róbert, az egyetem rektorhelyettese elmondta: annak, hogy a marokkói tiszteletbeli konzulátus a pécsi egyetemet választotta irodájának helyszínéül, az egyik oka az, hogy az egyetemen sikeresen zajló nemzetköziesítési programnak köszönhetően idén már 25 marokkói egyetemista tanul a PTE több karán, és ez a szám a jövőben növekedni fog. Hozzátette, hogy az egyetemen működő Afrika Kutatóközpontban zajló munkának köszönhetően a két ország egyetemei között jó viszony alakult ki az elmúlt évek során. Kiemelte, a jövőben a cél az, hogy tudományos projektekben, közös kutatásokban vegyenek részt.

Karima Kabbaj marokkói nagykövet az átadó ünnepségen elmondta, örömmel tölti el az, hogy a nemzetközileg elismert Pécsi Tudományegyetem egyre nagyobb számban fogadja a marokkói hallgatókat. Hozzátette, bízik az egyetem magas színvonalú oktatásában, hiszen az rendkívül fontos szerepet tölt be abban, hogy a jövőben a két ország kapcsolatai erősödjenek, a magyarok és a marokkóiak jobban megértsék egymást.

Dombi Viktor tiszteletbeli konzul kiemelte, hogy Marokkó és Magyarország gazdasági, sportéleti, tudományos és turisztikai területeken kialakított kapcsolata az elmúlt években egyre szorosabbá és gyümölcsözőbbé vált, és ebből mindkét ország jövedelmez. A pécsi konzulátuson zajló munka mindehhez hozzájárul majd, emellett az iroda mindenben segíti majd a marokkói diákokat, és a Pécsre látogató marokkói állampolgárokat is.

Forrás:

pecsma.hu

Fotó:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!