Újévi koccintás 2020

2020. január 8.

Január 6-án újévi koccintásra gyűltek össze az egyetem, karunk, a Klinikai Központ, a Gyógyszerésztudományi, valamint az Egészségtudományi Kar vezetői, akik együtt ünnepeltek az ÁOK professzoraival, egyetemi tanáraival és docenseivel. Köszöntőt dr. Miseta Attila, a PTE rektora és Jenei Zoltán, a PTE kancellárja mondott, majd karunk dékánja, dr. Nyitrai Miklós tartott tájékoztatót a campus fejlesztési irányairól, dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke pedig összegezte a tavalyi év eredményeit, rámutatva a jövő feladataira.

Az ünnepi találkozón kitüntetéseket is átadtak. Három elméleti intézetet és három klinikát részesítettek „Az év kiválóan teljesítő intézete/klinikája” címmel: az Alapellátási Intézetet, a MediSkillsLab – Szimulációs Oktatási Központot, az Orvosi Népegészségtani Intézetet, továbbá az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetet, a Sürgősségi Orvostani Tanszéket és az Urológiai Klinikát.

Az egyetemi tanári és egyetemi docensi kinevezésben részesülő munkatársak a kar címerével ellátott órát kaptak ajándékba. Az óra hátlapján az egyetemi tanárok esetében a „full professor”, az egyetemi docensek esetében pedig az „associate professor” felirat és az oktató aláírása, továbbá a karon kiadott órák számát jelző sorszám látható.

Órát vehetett át dr. Horváth Iván Gábor, a Szívgyógyászati Klinika és dr. Mühl Diána, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet munkatársa, akiket a köztársasági elnök 2019. szeptember elsejétől egyetemi tanárrá nevezett ki, valamint az egyetemi docensi munkakörbe kinevezettek: dr. Birkás Béla (Magatartástudományi Intézet), dr. Bognár Zita (Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet), dr. Mikó Éva (Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet), dr. Pozsgai Gábor (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet), dr. Sándor Zoltán (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet) és dr. Szőke Éva (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet).

Az oktató munkatársak mellett a dékán dr. Helyes Zsuzsanna professzor asszonynak is órát ajándékozott, mivel az Akadémikusok Gyűlése május 7-ei, zárt ülésén az V. Orvosi Tudományok Osztálya levelező tagjává választotta.

Az újévi koccintáson bemutatták a kar 2020-as fehér és vörös borát is. A nyertes a Belward Pincészet 2019-es Sauvignon Blanc fehér bora, és az Ebner Pincészet 2015-ös Cabernet Franc vörös bora lett.

A kitüntetetteknek szeretettel gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!