Junior Prima díjjal tüntették ki dr. Tóth Arnoldot, a Radiológiai Klinika munkatársát

2016. december 1.

 

2016. november 29-én immár tizedik alkalommal adták át a Junior Prima díj magyar tudomány kategóriájának elismeréseit a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében.

 

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben határoztak úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A harminc év alatti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat a Prima Primissima elismeréshez hasonlóan több kategóriában jelölik, tehetségük elismeréseképpen.

A fiatal tehetségeket idén is az Magyar Fejlesztési Bank felkérésére összeült, rangos tagokból álló szakmai bizottság választotta ki. 

Ezúttal is tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek ajánlást, hogy tanítványaik, fiatal kollégáik közül kik érdemesek arra, hogy elnyerjék a legjobb a legjobbak közt címet.

A Prima Primissma Alapítvány és a kategória társalapítója, a Magyar Fejlesztési Bank elismerését idén Antal László (hidrobiológia), Dékány Éva (nyelvtudomány), Ivády Viktor (fizika), Janacsek Karolina (pszichológia), Kardos Ádám (fizika), Maléth József (orvostudomány), Molnár László (csillagászat), Szalay Gergely (idegtudomány), Tárnoki Ádám (orvostudomány), Tárnoki Dávid (orvostudomány) és Tóth Arnold (orvostudomány) nyerte el.

 

A díjakat Lovász László, az MTA elnöke és Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos adta át. (MTI, Medical Online)

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!