Öt aranyéremmel tért haza az Orvosi Világjátékokról dr. Stefanovits Ágnes és Kácser Krisztina

2017. augusztus 7.

Az Orvosi Világjátékokat 1978 óta rendezik meg az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók számára, akik húsz sportágban és hat korcsoportban mérhetik össze erejüket és felkészültségüket az olimpiai eszmék jegyében.

Idén 38. alkalommal gyűltek össze a versenyzők Marseilles-ben, 70 országból, mintegy kétezren. A rendezvényt színvonalas kongresszus is kíséri, melynek fő témái a sportorvostan, illetve az egészségmegőrzés.

Dr. Stefanovits Ágnes pécsi szülész-nőgyógyász és Kácser Krisztina gyógytornász öt aranyérmet is szerzett a versenyen.

Ha épp nem a vajúdó kismamákat segíti, akkor a szülészethez közel eső PTE atlétikai pályáján edz Dr. Stefanovits Ágnes, aki súlyt lök, valamint kalapácsot és diszkoszt vet. A pécsi szülész-nőgyógyász 2012 óta indul az Orvosi Világjátékokon - azaz a World Medical and Haelth Games-en - pécsi színekben.

-"Gyerekkorom óta sportolok, de az én életemben is eljött az a pillanat, amikor a munkahelyi elfoglaltságok miatt el kellett gondolkodnom a folytatáson. Szerencsére a kollégáim nagyon sokszor segítenek abban, hogy eljussak egy-egy versenyre. Sok helyen kapcsolódik a sport és a munkám. A szülészet-nőgyógyászat alapvetően egy férfias szakma, főként a szülészethez szükséges fizikai erőnlét miatt." - mondja a szülész-nőgyógyász.

Dr. Stefanovits Ágnes mindig a munkájához igazítja a versenyeket, két-három hetente jut el egy-egy megmérettetésre. Kismamáinak is sokszor tanácsolja, hogy ha tudnak, akkor mozogjanak.

Dr. Stefanovits Ágnes a barátnőjét, Kácser Krisztinát is megfertőzte. Ő szakmáját tekintve gyógytornász, a versenyeken közép-és hosszútávú futásban remekel.

A pécsiek eredményei a 2017-es Orvosi Világjátékokon:

Dr. Stefanovits Ágnes: súlylökés - I. helyezés, kalapácsvetés - I. helyezés, diszkoszvetés - I. helyezés, 4x100m váltó - III. helyezés

Kácser Krisztina (PSN Zrt): 800 m - I. helyezés, 1500 m - I. helyezés, 4x100m váltó - III. helyezés

Forrás

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!